dimecres, 3 de març del 2010

SAHARA MARATO 2010 o com emocionar-se per dos talls de fuet al km35 - 22 de febrer 42k

Una edició més estic a Smara, un dels campaments de refugiats sahrauis per no només còrrer els 42k entre El Ayoun i Smara sino per fer entrega de 1700eur recolllits en la campanya muntada a Vilanova pel dispensari d'Ausserd. També lliuraré material escolar i 3 ordinadors de sobretaula a l'Escola Principado Asturias, a l'Escola de la Dona i per a l'Escola per a Invidents de Dajla.

Des del punt de vista esportiu, em "lio la manta al cap" i m'apunto a la marató. Sense haver entrenat ni un km com Dèu mana em poso de ple on no em manen. Penso, però, que ja que estem en un racó del Saharà, l'ocasió s'ho val. Patir, patiré igual. Per tant, a fer els 42k!9:30.- moments abans de la sortida

Al pas pel km 5, a l'inici, content i descansat....(foto del Josele Garcia)

A l'arribada, després de 4 llargues hores i 17min, puc estirar....En Salama, que ha fet els 21k està dolorit també.


La cursa ha estat molt dura: uns 30 graus, sense ventet que et pugui alliberar de la calor constant. Molta més sorra que el 2008 (o això m'ha semblat). Malgrat els punts d'avituallament líquid cada 2 kms, pateixo la calor infernal....Qui em mana posar-me en aquestes guerres? Haguès pogut fer els 21k com un campió i au, en 90minuts cap a casa....Però, no, no n'aprenc i em foto a còrrer més de quatre hores....


Suposo que us preguntareu el motiu del títol. Resulta que al km35, veig a l'horitzó una senyera. Penso, per uns moments, que la calor i les ganes d'arribar em fan veure coses rares enmig del desert....M'hi fixo i me n'adono que a la dreta de la senyera hi ha un grup de gent cridant i animant. Hi passo pel costat i resultat que són de Granollers, de la botiga L'Aire. Pel matí he conegut 3 components de l'equip de la capital del Vallès (Amat, Alvaro i ?)que participen a la marató. Són la seva claca i ara, mancant ben poc per la meta, m'animen els darrers kms. I la millor manera donar-me ànims és oferint-me fuet!!!. Què bons que estan els dos talls que agafo!. Em saben a glòria!!!!!. N'hi ofereixo al Manu, el corredor de València amb qui he corregut els darrers 10k. Els accepta i també li sap a glòria. Això em dona força per acabar els 42k sense aturar-me més. GRACIES GENT DE L'AIRE!!!!!. Ah, aquest fet m'emociona. Enmig del Sàhara, fent la marató, la senyera, el fuet......Si. m'emociono. M'estaré fent gran????


foto a l'arribada amb la medalla: l'Anna, el Carles i el Jose Ramon.


Des del punt de vista solidari, podeu veure el moment del lliurament dels 1700 eur a l'alcaldesa de La Guaira a Ausserd en presència del responsable del dispensari, Sr Hama.

Vull agraïr a tots aquells que han participat en la campanya i que euro rere euro han fer que aquesta maca quantitat de 1700eur hagi pogut ser entregada per un motiu ben clar: la fase 2 en la construcció del dispensari de La Guaira a Ausserd.

document signat per l'alcadesa i per mi


Per una altra banda, en la següent foto, faig entrega de material escolar a l'escola Principado Asturias a Smara. Són bolis i rotuladors pels alumnes que la directora donarà als que millors notes treuen de cada classe.Pitrall de la cursa:


4 comentaris:

Lo Búfal ha dit...

M'al·legra que hagi anat tant bé. Ja començavem a patir.
La meva enhorabona. Ja parlarem en una de les nostres sortides.
Salut!

carles ha dit...

búfal,
merci per les teves paraules.
es una experiencia única. recomanable cent per cent.

ens veiem!

Josep ha dit...

Moltes felicitats Carles.
Ja ens ho explicaràs.
Una abraçada.

brower ha dit...

Que grande eres Carles y que pinta de atleta tiene Salama haber si el año que biene puedo correr con el el Marathon.
José de alcañiz