diumenge, 20 de setembre del 2009

beuda-mare de deu del mont-lladó (alt empordà) 21 setembre - 16,7 kms; 2h 43min


Una vegada més pujo a la mare de Deu del Mont. http://www.marededeudelmont.com/

No se que te aquesta muntanya però em te encissat i cada cop que estic a casa del meu cunyaoooo a Lledó hi vaig.



Aquest finde hem anat a la petita població empordanesa entre Figueres i Besalú. S'hi ha fet la Fira del Formatge, la 14ena edició (http://www.firadelformatge.com/). Aconsellable!

Doncs si, el diumenge, a les 10:00 tiro muntanya amunt des de Beuda, des de la pista que puja a la mare de Deu (1126m.). Decideixo agafar la pista que puja per El Castellot, unes ruines d'un antic castell anomenat també el Castell dels Moros, de l'any 1000. Estan sobre un roc dominant la zona.


Des d'aquí dalt, 17 minuts després de començar la ruta, i ja a totalment a l'aventura doncs intueixo el corriol que puja cap el cim, comença el xou.
La vista cap el cim és boníssima. Allà dalt, l'ermita es veu....No falta res, no!
El xou és que el corriol es perd més amunt a causa de les ventades i del poc trànsit per aquests paratges. La vegetació espessa, les pedres caigudes, els arbres creuats en el supossat camí....en fi, una epopeia clàssica. Això em fa arrossegar-me pes sota de la vegetació, dels esbarzers, per poder anar guanyant alçada i assolir cim el més aviat possible.
I aixi és, 1h 24 min després, em faig la foto al costat del Cintu Verdaguer, al cim, davant la porta de l'ermita.
I que fa en Verdaguer aquí dalt, direu vosaltres? Doncs, resulta que l’estiu del 1884 en Jacint Verdaguer va fer una estada d’un mes i mig al Santuari, on va trobar el mirador que cercava per contemplar el Canigó, i tranquil·litat per a escriure. Au, ja ho sabeu!


Un cop feta la foto de rigor, cal retornar a Lledó.

Tot avall.........dels 1126 m. als 186m....... Una ruta de baixada molt tècnica donada les condicions del paratge: relliscoses roques pel corriol ja que ha plogut tota la nit.

I au, 2h 43min arribo a la plaça del poble, a plena fira del formatge.

Us ho ben asseguro, la ruta ben divertida.

De ben segur la tornaré a repetir la propera vegada que pugui gaudir d'aquesta bella comarca del nord de Catalunya.