dimecres, 8 de juliol de 2009

VI Belchite Desertica Extrema, 4 juliol, 9'5kms, 60min


Valmadrid, dissabte 4 de juliol, 17:30

Circuit circular amb sortida i arribada a Valmadrid a 36graus de temperatura. Uns 200 corredors i corredores estem impacients per ensatar la primera etapa de la sisena edició d'aquesta dura cursa. 9 kms ens esperem.
Ens remullem el cap i ens hidratem el màxim possible abans de la sortida. Ens fem la foto de rigor amb el Sergi i au, a patir.....Fem el mateix recorregut que l'any passat...però amb molta mes calor. El Sol ens crema la pell.

L'aigua dels punts d'avituallament és calenta...tan calenta que no es pot veure. Optem per remullar-nos..però al contacte de l'aigua calenta amb la pell, la sensació d'ofec és més gran encara.

Decidim acabar la cursa sense patir massa i au, acabem els 9 kms de recorregut com podem. Entrem a meta en 1 hora clavada. Sense presses. Sense pauses. Pensem que els 22'5 kms de demà s'ho valen.

Un cop acabada la cursa, visitem Belchite. Alguns de vosaltres us preguntareu on és i per que és famosa aquesta població....Us ho intentaré explicar. La importància estratègica de Belchite com entrada natural cap a Zaragoza va suposar que es convertís en l'escenari d'una batalla que va destruir per complet el poble. La guerra de 1936 va reduir a runes pràcticament el primitiu casc urbà, havent de construir un poble de nova planta al costat de l'antic emplaçament.Destrossat per ambdòs bàndols dels qui van lluitar a la guerra civil i posteriorment pels saquetjos de civils, és molt interessant fer-hi una visita. Segons ens van explicar uns locals, les destrosses que es podenm veure i tocar van ser fetes no només per les bombes sino pels propis habitants de Belchite que, en construi-se la part nova, van voler endur-se les parts (balcons, portes...) del que havien estat les seves cases.

En fin....a reposar que demà ens esperen 22 kms a les 10:30!!!!!