dijous, 22 de gener del 2009

PROJECCIO VIDEO SAHARA MARATO 2008

Gimnàs Aqua, Vilanova 22 de gener de 2009


Gairebé mig centenar de persones. Ambientació excel.lent per part del Xus i del John . Inestimable col.laboració del Moha com a mestre-preparador del té. Situació perfecte per poder visionar el video de la Sahara Marató de l'edició passada i poder comentar-lo per aclarir qualsevol mena de dubte. No només sobre l'esdeveniment esportiu sino també fer sabedors al públic la situació actual de 250.ooo persones refugiades enmig del no-res. I per fer-los la vida una mica menys dura, explicar com els 500 kg de material esportiu, mèdic i alimentari van ser recollits l'any passat i portats personalment fins a bon destí, a Smara.

Aquest any 2009, sense la meva participació (no es pot tenir tot!), vull aportar el meu granet de sorra (del desert, com no) fent aquesta projecció i, amb la col.laboració de l'Aqua, recollir material higiènic (els típics sabonets d'hotel que es roben i queden "ad eternum" en un calaix del lavabo, xampús, gels), material esportiu (samarretes, xandalls) i material escolar (bolis i llibretes). Hi haurà un punt de recollida durant les dues properes setmanes i la 15ena Caravana Solidària pel Poble Saharauí ho transportarà fins aquell recó perdut del desert algerià.

Moltes cares conegudes, corredors dels atletesvng (en Búfal Voraç i l'Oscar), en Kiku (que vé expressament des de Sant Cugat amb una excel.lent marca a la seva primera marató a Donosti 3h 08min), insignes vilanovins i vilanovines, gent del meu curru, la fotògrafa de l'ACFID (espero les teves fotos per pujar-les en aquest article) i la seva germana (no recordo els noms, sorry!), usuaris del gimnàs que observen les imatges per la tele sense saber massa que s'està coent. Gràcies a tots per estar avui amb mi.

en un primer pla, en kiku, en xavi, més enrere, el josep i al fons, el bufal i l'oscar....atents a les meves paraules


moments de l'exposició...



en moha, preparant el te. qué bo que estava!

moment de la sortida de la sahara marató 20o8


el búfal (bona sort a Sevilla), jo mateix, l'oscar i el josep.....els atletesvng

Penjaré el video que vaig editar. Serà d'ajut per aquells que feu el cop de cap i us animeu a anar-hi. De veritat que s'ho val. No conec cap corredor que n'hagi tornat decebut i que no vulgui repetir l'experiència. Hi ha quelcom que et captiva i et fa tornar: deu ser l'hospitalitat d'aquells que ja fa 34 anys no tenen casa i tot per culpa d'una negligent Espanya que no va saber com solventar la situació de la darrera colònia al continent africà. Deu n'hi do!

web de la cursa: http://www.saharamarathon.org/

altres links sobre la meva participació el 2008:

http://carlesescofet.blogspot.com/2008/08/sahara-marato-2008.html

http://www.vilanovadigital.com/espais/blocs/viewdoc.asp?Iddoc=18946

Podeu veure mes fotos de la cursa clicant aquí:
http://picasaweb.google.com/madeferro1/SaharaMaratN2008

4 comentaris:

Carles Aguilar ha dit...

Hola Carles... Primer de tot agraïr-te les paraules en record del nostre company Josep Inglada, vam córrer plegats moltes curses i varem compartir molts moments especials... Mai l'oblidarem...!!
I desprès felicitar-te per la teva fantàstica experiència a la Marató del Sahara, es un del objectius que també m'agradaria assolir en un futur....

A reveure

Carles Aguilar (Eaglerun)

Lo Búfal ha dit...

Felicitats Carles. Varem passar una estona molt agradable. Segur que aquest poble estarà molt agraït i orgullòs amb tú. Ahir vas alimentar més les ganes d'anar al desert, hi haig d'anar algún dia, segur!
Hagués volgut quedar-me una estoneta més per conversar sobre el tema però ja prou m'ha costat matinar avui.
Hi ha pobles que no mereixen el destí que els hi ha tocat, aquest és un d'ells.
Jo tinc un bon grapat de fotos, aquesta tarda miraré de penjar-les.
Salut i cames!

carles ha dit...

amics,
gracies per les paraules que heu deixat en els comentaris. gracies de tot cor.
bufal, amb el teu permís, igual pujo algunes de les fotos que vas fer per il.lustrar millor la xerrada,ok?

Lo Búfal ha dit...

Ei! Ja està penjat. Totes teves.
Salut!