diumenge, 1 de novembre del 2009

Cursa de l'amistat (Bcn) - 1 de novembre 2009 - 1h 17min - 16 kms



Barcelona, 1 de novembre de 2009



Feia molt anys que no corria aquesta singular cursa.

Des del 1998. I ha plogut molt des d'aleshores.




És la que va des del castell de Montjuic fins el Tibidabo. Són 16 kms creuant Barcelona de la costa fins el capdemunt de la serralada que sepàra la capital catalana de les comarques interiors.




És una de les curses populars més antigues de quantes se celebren a Catalunya, amb un recorregut magnífic. La d’aquest any serà la 29ena edició. És una cursa d’aquelles emblemàtiques, amb moltes virtuts -una d’elles la gratuïtat del dorsal- que no s’ha deixat de fer des que la va posar en marxa l’any 1981 en Francesc Mates.
Per als que no ho sàpiguen, en Francesc Mates va ser un dels pioners de l'organització de la marató a Barcelona fent costat a en Ramon Oliu, el seu creador. Malauradament desaparegut fa uns anys, la Cursa de l’Amistat continua organitzant-la la família Mates en el seu honor, al capdavant de la qual la seva filla Myrna, ex atleta que fou, com el seu pare, del FC Barcelona.

Aquest matí, a les 8:00, quan el sol treia el cap timidament, m'he trobat al Toni Gordo i un col.lega seu de Viladecans. Estàvem al castell de Montjuic. 300 atletes inscrits més aquells que, com jo, sense pitrall, no ens volgut perdre la possibilitat de creuar la ciutat comtal de bon matí. Sempre, a partir de Paral.lel/Entença de pujada 12 kms amunt, passant per sota L'Illa, enfilant Major de Gràcia cap a la Ronda de Dalt i aleshores, per la carretera de Vallvidrera amunt passant pel poble, i segueix fins el Tibidabo, on hi ha l’arribada, a sota de les atraccions. La boira brutal ens ha acompanyat els darrers 2 kilometres fins l'arribada. Allà, i per art de màgia, el sol ens ha donat la benvinguda als cansats però feliços corredors corredores.
Temps:

Carles: 1h 17'
Toni: 1h 20'
Amic del Toni:1h 22'

Cursa dura però altament recomanable.
Aquí teniu el recorregut:

2 comentaris:

Joan Josep ha dit...

Com be dius, deu ser molt dura, pero l´apunto coma pendent al meu calendari, ja que te molt bona pinta. Sembla mentida quina poca participació donada la gratuitat de la cursa.

carles ha dit...

aviam si el proper any la fem junts!