diumenge, 29 de novembre del 2009

29 novembre - Mitja Marató Tarragona 1h 26'

Excel.lent mitja la correguda aquest matí a Tarragona.

Ens hi desplacem el LLuís Rovira i un servidor sota un cel gris i amenaçador que ens fa pensar amb una possible remullada general mentre correm. I així és, al final dels 21k cau un important xàfec. Però això no importa. Els runners som així...una mica rucs potser...qui ens mana aixecar-nos a les 7:00 d'un diumenge de novembre, fer 50 kms al sud, còrrer 21k i tornar a casa a l'hora de dinar?????. No ho se. Però cada cop disfrutem més fent-ho.

Molts atletes. Prop de 2000 inscrits. El moment de la sortida a les 10:00. Els primers quilómetres són totalment urbans i com totes les mitges en ciutat hi ha massa gent per tan poc carrer. Però poc a poc vaig agafant "ritmillu" i avanço desenes de corredors i corredores. Molt de públic animant.

Al km 10 m'aparello amb la tercera dona. Junts anem avançant fins que avancem el grupet on hi ha la 1a i 2a dona (de Tarragona, per cert). Van envoltades de 20 paios que fan por. Els avancem. Apretem el ritme. Ens allunyem d'ells acompanyats de la bici amb el rètol de 1a dona. Es diu Laura, dels Tragamillas d'Alcañiz. Li proposo anar apretant i distanciar-se del grupet de la por...Esbufegant em diu que si...anem apretant i mica a mica els anem deixant enrere. Al moll ja és impossible que ens enganxin.

El km 20 és l'extasi. La Laura ja es veu guanyadora. Jo li dic que entri sola fruint del moment. Ella em diu que no. Que entri amb ella.

El Km 21. Això ja està. El nombròs públic l'aclama com a justa guanyadora.

A l'arribada ens abracem contentíssims. Els flaixos ens il.luminen les cares. Les cameres de TV ens filmen. La ràdio l'entrevista. Sento que ella agraeix la meva acció d'acompanyar-la durant 15 kms. Em sento feliç per haver contribuit en la seva victòria.


El meu temps final és 1h 26min 50 sec.

La sensació és d'haver pogut fer més..però avui no era el dia. Cal reservar-se per l'ocasió:Sitges

Per cert, la guanyadora es diu Laura Maria Claveria Pelegrin. Quina màquina!


Fitxa tècnica de la cursa
posició 192 de 1797


pitrall 1598


temps real: 01:26:51


ritme 04:07


parcial 1 10k: 41:19


parcial 2 57:03


parcial3 01:13:19


classificat el 56-M3


Fins l'any proper!!!!

dimarts, 10 de novembre del 2009

45 edició Behobia-San Sebastian - 8 nov 2009




No us vull fotre cap rotllo....Només us demano mireu els 9 minuts que dura aquesta video-crònica i ja em direu.


Jo hi torno la propera edició!





Aquesta foto on surto jo va sortir publicada al noticias de Guipuzcoa encapçalant els esports el dilluns dia 9. Em pasaran el diari i us ho ensenyaré.



La gent, faci vent o plogui, t'anima d'una manera brutal els 20 kms de la cursa.....
Estaré a l'aguait el proper mes de maig per fer la inscripció!

diumenge, 1 de novembre del 2009

Cursa de l'amistat (Bcn) - 1 de novembre 2009 - 1h 17min - 16 kms



Barcelona, 1 de novembre de 2009



Feia molt anys que no corria aquesta singular cursa.

Des del 1998. I ha plogut molt des d'aleshores.




És la que va des del castell de Montjuic fins el Tibidabo. Són 16 kms creuant Barcelona de la costa fins el capdemunt de la serralada que sepàra la capital catalana de les comarques interiors.




És una de les curses populars més antigues de quantes se celebren a Catalunya, amb un recorregut magnífic. La d’aquest any serà la 29ena edició. És una cursa d’aquelles emblemàtiques, amb moltes virtuts -una d’elles la gratuïtat del dorsal- que no s’ha deixat de fer des que la va posar en marxa l’any 1981 en Francesc Mates.
Per als que no ho sàpiguen, en Francesc Mates va ser un dels pioners de l'organització de la marató a Barcelona fent costat a en Ramon Oliu, el seu creador. Malauradament desaparegut fa uns anys, la Cursa de l’Amistat continua organitzant-la la família Mates en el seu honor, al capdavant de la qual la seva filla Myrna, ex atleta que fou, com el seu pare, del FC Barcelona.

Aquest matí, a les 8:00, quan el sol treia el cap timidament, m'he trobat al Toni Gordo i un col.lega seu de Viladecans. Estàvem al castell de Montjuic. 300 atletes inscrits més aquells que, com jo, sense pitrall, no ens volgut perdre la possibilitat de creuar la ciutat comtal de bon matí. Sempre, a partir de Paral.lel/Entença de pujada 12 kms amunt, passant per sota L'Illa, enfilant Major de Gràcia cap a la Ronda de Dalt i aleshores, per la carretera de Vallvidrera amunt passant pel poble, i segueix fins el Tibidabo, on hi ha l’arribada, a sota de les atraccions. La boira brutal ens ha acompanyat els darrers 2 kilometres fins l'arribada. Allà, i per art de màgia, el sol ens ha donat la benvinguda als cansats però feliços corredors corredores.
Temps:

Carles: 1h 17'
Toni: 1h 20'
Amic del Toni:1h 22'

Cursa dura però altament recomanable.
Aquí teniu el recorregut: